Trainingen

Trainingen voor architectuur, transformatie & disruptie

De Solventa Academy biedt een compleet pakket van trainingen voor het succesvol inzetten van architectuur voor bedrijfsvraagstukken, enterprisetransformaties en georganiseerde disrupties. We maken daarbij onderscheid tussen trainingen op het gebied van hard skills, softs skills en methodieken. Een juiste balans tussen deze drie aspecten is nodig voor het succesvol inzetten van architectuur. Een training wordt in verschillende vormen aangeboden. "Klassikaal" bij ons op locatie op een vaste datum open voor iedereen, "In-company", specifiek voor jouw bedrijf, op een datum die we samen vaststellen of "Individueel", vaak in een hoger tempo op een datum die we samen vaststellen. Indien gewenst verzorgen we onze trainingen ook "online". Bij elke training worden de trainingsvormen door een of meer iconen aangegeven.

Hard skills

Certified Business Architect (CBA®)

De Certified Business Architect® beheerst de aanpak, de achtergronden en de hulpmiddelen van BIZBOK en is daardoor in staat de transformatie in zijn organisatie te ondersteunen.

Lees verder
Certified Business Architect (CBA®)

The Certified Business Architect® masters the approach, backgrounds and tools of BIZBOK and is therefore able to support the transformation in his or her organization.

Read more
Certified General Enterprise Architect (GEA©)

General Enterprise Architecting (GEA) helpt organisaties om integraal en vanuit een bedrijfskundig perspectief de juiste oplossingen te vinden voor complexe bedrijfsvraagstukken.

Lees verder
Certified IT Architect (CITA) Foundation course

CITA Foundation Core course is part of Iasa’s certification program for IT architects and prepares for CITA-F certification. In this course you will learn how to use models and tools to prioritize based on your company’s goals and then create, deliver and maintain IT architectures.

Lees verder
Agile architecture

Wat is de rol van architectuur in agile omgevingen? Werk je als architect nu insamen of misschien wel tegen het agile team? In deze track staan we stil bij de rol van de architect bij het bouwen van wendbare organisaties.

Lees verder

Soft skills

De inhoud voorbij

Je bent architect, maar wat doe je anders dan collega’s die geen architect zijn? Waarin onderscheidt een architect zich van anderen en wat maakt zijn werk zo bijzonder?

Lees verder
Bestuurlijke sensitiviteit

Als architect is het zaak rekening te houden met alle belangen en standpunten en je te realiseren dat medewerkers, bestuurders en adviseurs ieder opereren vanuit hun eigen arena.

Lees verder

Methodieken

Strategische & Tactische Enterprise Planning (STEP)

Heb je een visie op de transformatie of disruptie van je organisatie en wil je die realiseren? Leer hoe je een roadmap of informatieplan maakt, dat direct en zichtbaar verbonden is aan deze visie en aan de bedrijfsdoelen.

Lees verder
Certified General Enterprise Architect (GEA©)

General Enterprise Architecting (GEA) helpt organisaties om integraal en vanuit een bedrijfskundig perspectief de juiste oplossingen te vinden voor complexe bedrijfsvraagstukken.

Lees verder

Vraagstuk

Awareness Workshop Common Ground voor gemeenten

De impact van Common Ground op de informatiehuishouding van overheidsorganisaties is enorm. Hoe bereid je je hierop voor en hoe zet je de eerste stappen in lijn met de principes die aan Common Ground ten grondslag liggen.

Lees verder
Transitie Workshop Common Ground voor gemeenten

Het realiseren van de ambities van Common Ground is een transitie met flinke uitdagingen op de informatiehuishouding van een overheidsorganisatie. Deze transitie zal de komende jaren aandacht blijven vragen en ook vereisen dat een aantal keuzes gemaakt wordt.

Lees verder
Workshop Datamanagement voor gemeenten

Gegevens zijn overal en er wordt steeds intensiever gebruik van gemaakt. We werken ongemerkt met heel veel verschillende soorten gegevens. Als gebruiker kennen we nauwelijks onderscheid tussen bijvoorbeeld ‘gewone’ gegevens, geometrische gegevens, film en geluid, sensor data, management data.

Lees verder
Workshop Transformatie

Ervaar zelf hoe je een succesvolle enterprisetransformatie aanpakt, in de workshop Enterprisetransformatie.

Lees verder
Workshop Disruptie

Er is een revolutie van netwerken, platformen, mensen en technologie gaande, waarbij de grenzen tussen de fysieke, digitale en biologische wereld vervagen. Hoe ga je hier als organisatie mee om en welke kansen en bedreigingen bieden deze ontwikkelingen?

Lees verder
Waarderealisatie met datastrategie

De track datastrategie helpt om inzicht te krijgen in de specifieke waarde van data voor jouw organisatie. Deze waarde ligt altijd in de verbetering van de sturing van jouw organisatie: zowel extern, in de bediening van je klanten, als intern, in het optimaliseren van processen en vergroten van de efficiency van je medewerkers. De relevante vraag voor jouw organisatie is dus: op welke manier kan data helpen bij het verbeteren van het sturingshandelen?

Lees verder
Datamanagement is mensenwerk

Wat zijn de benodigde aanpassingen in jouw organisatie en processen om datagestuurd te kunnen werken? Het gaat hierbij niet alleen om kennis en kunde, maar vooral om de cultuur. Hoe zorg je ervoor dat op boardlevel niet langer op basis van fictie, maar op basis van feiten wordt gestuurd?

Lees verder
Datagestuurd werken met data-architectuur

Om als organisatie datagestuurd te kunnen werken, zijn er randvoorwaarden. Voor een deel liggen deze randvoorwaarden in de informatievoorzieningen en het informatielandschap. Gelukkig hoeft het informatielandschap niet volledig op de schop. Het volstaat om op strategische plekken in dit landschap veranderingen aan te brengen.

Lees verder
Contact
Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over een training of workshop om te onderzoeken of het interessant is voor jou. In een persoonlijk gesprek verkennen we samen met jou graag de mogelijkheden. Dit kan telefonisch of tijdens een kennismaking. Een afspraak is zo gemaakt via het telefoonnummer 030 602 82 80 of door het aanvraagformulier hiernaast te gebruiken.