Opleidingen

Opleidingen voor architectuur, transformatie & disruptie

De Solventa Academy biedt een compleet pakket van opleidingen voor het succesvol inzetten van architectuur voor bedrijfsvraagstukken, enterprisetransformaties en georganiseerde disrupties. We maken daarbij onderscheid tussen opleidingen op het gebied van hard skills, softs skills en methodieken. Een juiste balans tussen deze drie aspecten is nodig voor het succesvol inzetten van architectuur. Een opleiding wordt in verschillende vormen aangeboden. "Klassikaal" bij ons op locatie op een vaste datum open voor iedereen, "In-company", specifiek voor jouw bedrijf, op een datum die we samen vaststellen of "Individueel", vaak in een hoger tempo op een datum die we samen vaststellen. Bij elke training worden de trainingsvormen door een of meer iconen aangegeven.

Hard skills

Agile architecture

Wat is de rol van architectuur in agile omgevingen? Werk je als architect nu insamen of misschien wel tegen het agile team? In deze track staan we stil bij de rol van de architect bij het bouwen van wendbare organisaties.

Lees verder
Certified Business Architect (CBA®)

De Certified Business Architect® beheerst de aanpak, de achtergronden en de hulpmiddelen van BIZBOK en is daardoor in staat de transformatie in zijn organisatie te ondersteunen.

Lees verder
Certified General Enterprise Architect (GEA©)

General Enterprise Architecting (GEA) helpt organisaties om integraal en vanuit een bedrijfskundig perspectief de juiste oplossingen te vinden voor complexe bedrijfsvraagstukken.

Lees verder

Soft skills

De inhoud voorbij

Je bent architect, maar wat doe je anders dan collega’s die geen architect zijn? Waarin onderscheidt een architect zich van anderen en wat maakt zijn werk zo bijzonder?

Lees verder
Bestuurlijke sensitiviteit

Als architect is het zaak rekening te houden met alle belangen en standpunten en je te realiseren dat medewerkers, bestuurders en adviseurs ieder opereren vanuit hun eigen arena.

Lees verder

Methodieken

Strategische & Tactische Enterprise Planning (STEP)

Heb je een visie op de transformatie of disruptie van je organisatie en wil je die realiseren? Leer hoe je een roadmap of informatieplan maakt, dat direct en zichtbaar verbonden is aan deze visie en aan de bedrijfsdoelen.

Lees verder
Certified General Enterprise Architect (GEA©)

General Enterprise Architecting (GEA) helpt organisaties om integraal en vanuit een bedrijfskundig perspectief de juiste oplossingen te vinden voor complexe bedrijfsvraagstukken.

Lees verder

Vraagstuk

Workshop Datamanagement voor gemeenten

Gegevens zijn overal en er wordt steeds intensiever gebruik van gemaakt. We werken ongemerkt met heel veel verschillende soorten gegevens. Als gebruiker kennen we nauwelijks onderscheid tussen bijvoorbeeld ‘gewone’ gegevens, geometrische gegevens, film en geluid, sensor data, management data.

Lees verder
Awareness Workshop Common Ground voor gemeenten

De impact van Common Ground op de informatiehuishouding van overheidsorganisaties is enorm. Hoe bereid je je hierop voor en hoe zet je de eerste stappen in lijn met de principes die aan Common Ground ten grondslag liggen.

Lees verder
Workshop Transformatie

Ervaar zelf hoe je een succesvolle enterprisetransformatie aanpakt, in de workshop Enterprisetransformatie.

Lees verder
Workshop Disruptie

Er is een revolutie van netwerken, platformen, mensen en technologie gaande, waarbij de grenzen tussen de fysieke, digitale en biologische wereld vervagen. Hoe ga je hier als organisatie mee om en welke kansen en bedreigingen bieden deze ontwikkelingen?

Lees verder
Contact
Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over een opleiding of workshop om te onderzoeken of het interessant is voor jou. In een persoonlijk gesprek verkennen we samen met jou graag de mogelijkheden. Dit kan telefonisch of tijdens een kennismaking. Een afspraak is zo gemaakt via het telefoonnummer 030 602 82 80 of door het aanvraagformulier hiernaast te gebruiken.