Transformeren met bedrijfsarchitectuur_

Steeds vaker zijn organisaties genoodzaakt hun bedrijfsvoering te transformeren en de organisatie in lijn daarmee te ontwikkelen. Zo’n transformatie vraagt om een aanpak waarin samenhang wordt aangebracht tussen strategie, bedrijfsvoering en inrichting. Bedrijfsarchitectuur draagt bij aan zulke veranderprocessen en BIZBOK (Business Architecture Body Of Knowledge®) geeft richting aan deze trajecten, door verschillende instrumenten op een uitgebalanceerde manier met elkaar te verbinden. De Certified Business Architect® beheerst de aanpak, de achtergronden en de hulpmiddelen van BIZBOK en is daardoor in staat de transformatie in zijn organisatie te ondersteunen .

Na deze track
  • heb je het examen voor Certified Business Architect® afgelegd.
  • ken je de aanbevolen aanpak voor het opstellen, beheren en gebruiken van bedrijfsarchitectuur.
  • ken je een reeks technieken en modellen die je inzet bij het inventariseren van de belangen en het opstellen van de bedrijfsarchitectuur.

Ook ben je bekend met de thema’s:

  • Business Architecture Core Mapping Knowledge
  • Business Architecture & IT Architecture Alignment
  • Business Architecture Situation & Scenario Usage
  • Business Architecture Extended Mapping Knowledge
  • Business Architecture Alignment with Related Business Disciplines
Modules

De track CBA-BIZBOK bestaat uit de volgende vijf modules:

Module 1: Overzicht CBA en examenvoorbeeld

Kennismaking met de onderwerpen en opbouw van BIZBOK, de Business Architecture Body Of Knowledge en de route naar certificering. Na deze introductie volgt meteen een proefexamen, waarmee je leert wat je nog te leren hebt.

Module 2: Foundation

In deze module maak je kennis met het Business Architecture Framework en hoe je dit framework kunt gebruiken om van strategievorming naar uitvoerbare plannen te gaan. Je krijgt handvatten waarmee je de strategie kunt vertalen naar projectinitiatieven, zodat je vervolgens het projectportfolio kunt vormen.

Module 3: Business motivation/strategy

BIZBOK kent vier primaire domeinen waarin businessarchitectuur bedreven wordt. In deze module krijg je de principes, handvatten, methoden en technieken aangereikt waarmee je de capabilities, informatie, waardeketen en organisatie in lijn brengt met de strategische doelstellingen. Ook leer je in deze module hoe je deze domeinen kunt classificeren.

Module 4: Businessmodel

Deze module gaat nader in op de verschillende motivatoren voor businessarchitectuur. We geven je inzicht in ervaringen uit de praktijk, van organisaties die fuseren, outsourcen en nieuwe strategieën ontwikkelen en laten zien hoe businessarchitectuur daarmee helpt. Deze module behandelt ook jouw eigen dagelijkse praktijk als casuïstiek.

Module 5: Business operations

In deze laatste module worden de overige domeinen behandeld. Je krijgt de handvatten, principes en uitgangspunten voor mapping van wet- en regelgeving , stakeholders etc. Ook de rollen in de teams zullen besproken worden. Daarnaast zul je een korte checklist ontvangen ten behoeve van toolselectie voor businessarchitectuur tooling.

NB! Tot 1 januari 2021 verzorgen wij al onze trainingen online via Microsoft Teams. Informeer naar de mogelijkheden. 

 

Certified Business Architect (CBA®)

Neem deel aan deze cursus

Cursus (detail)
Factuuradres

Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens leest u in onze privacy statement.

Factuurgegevens

reCAPTCHA
Contact
Wil je meer weten?

We vertellen je graag meer over een opleiding of workshop om te onderzoeken of het interessant is voor jou. In een persoonlijk gesprek verkennen we samen met jou graag de mogelijkheden. Dit kan telefonisch of tijdens een kennismaking. Een afspraak is zo gemaakt via het telefoonnummer 030 602 82 80 of door het aanvraagformulier hiernaast te gebruiken.

test

Download de cursusomschrijving

Course Popup (Download course description)