Specialisten in transitie_

Dagelijks helpen we onze opdrachtgevers bij het oplossen van complexe en kritische vraagstukken, op het snijvlak van business en IT. De gemene deler van de organisaties die we bijstaan, is dat zij door een transformatie van hun activiteiten gaan. Dat zulke transformaties tot mooie uitkomsten kunnen leiden, weten we bij Solventa uit eerste hand. Want ook ons bedrijf is in de loop der jaren door meerdere transformaties heen gegaan. Onze adviezen zijn dan ook niet alleen gebaseerd op de jarenlange praktijkervaring die we opdeden bij onze opdrachtgevers, maar ook op de transformaties die onze eigen organisatie heeft doorgemaakt.

Tijdlijn

De mijlpalen van ruim 25 jaar Solventa

2023
FD Gazellen 2023
De groei van Solventa wordt in 2023 voor de 2de keer beloond met een FD Gazellen Award. De FD Gazellen zijn dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.
2022
Voor de 4de keer Great Place to Work
We zijn voor de 4de keer uitgeroepen tot Great Place to Work en boeken wederom vooruitgang op alle onderdelen waarop we zijn beoordeeld.
2022
10 jaar onafhankelijk
Op 1 januari 2022 is het 10 jaar geleden dat Solventa een zelfstandige organisatie werd: 10 jaar van groei en ontwikkeling voor onze opdrachtgevers, collega's en voor Solventa. Iedereen bedankt voor het vertrouwen in onze organisatie!
2021
Voor de 3de keer Great Place to Work
We zijn voor de 3de keer uitgeroepen tot Great Place to Work en boeken vooruitgang op alle onderdelen waarop we zijn beoordeeld.
2020
7de Best Workplace
Bij de verkiezing tot Best Workplace eindigen we op de 7de plaats. Een prestatie waar we trots op zijn !
2020
ISO 9001 gecertificeerd
Sinds maart 2020 zijn we ISO 9001 gecertificeerd. Een jaar eerder zijn we gestart met het beschrijven van al onze interne processen en hebben we, waar nodig en waar mogelijk, enkele verbeteringen doorgevoerd. Het is ons streven de kwaliteit van onze dienstverlening blijvend te verbeteren en de ISO-certificering helpt ons hierbij.
2020
Voor de 2de keer Great Place to Work
In 2020 maken we een interne verbeterslag en pakken we de aandachtpunten uit 2019 op. We worden ook een fun place to work en maken stappen op trots en maatschappelijke impact
2019
Great Place to Work
In 2019 wordt Solventa erkend als Great Place to Work. Dit betekent dat we voldoen aan de eisen van goed werkgeverschap, door het behalen van de vereiste scores op het Great Place to Work medewerkersonderzoek en een analyse van onze organisatiecultuur.
2018
NAF Architectuurprijs 2018
De NAF Architectuurprijs wordt in november 2018 voor de derde keer toegekend aan een project waar de architecten van Solventa een bijdrage aan leverden. Deze keer wordt een grensverleggend project van de Goede Doelen Loterijen bekroond.
2017
FD Gazellen 2017
De stabiele groei van Solventa wordt in 2017 gekroond met een FD Gazellen Award. De FD Gazellen zijn dé awards voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland.
2016
IT-eye wordt Solventa
Op 1 januari 2016 veranderen we onze naam van IT-eye in Solventa. De nieuwe naam staat voor “hij die oplost”. Onze focus ligt al geruime tijd op het duurzaam oplossen van (complexe) bedrijfsvraagstukken, door de slimme inzet van onze architectuurkennis. Onze nieuwe naam sluit dus naadloos aan bij deze activiteiten.
2013
NAF Architectuurprijs 2013
De NAF Architectuurprijs wordt in 2013 voor de tweede keer toegekend aan een project waar de architecten van IT-eye een bijdrage aan leverden. Deze keer wordt een toonaangevend project van de gemeenten Rotterdam en Den Haag bekroond.
2012
Verzelfstandiging
Op 1 januari 2012 wordt IT-eye een zelfstandige organisatie. Het bedrijf is vanaf dat moment geen onderdeel meer van de Redwood International Business Group. Deze verzelfstandiging is de ‘laatste’ stap in onze missie dé onafhankelijke specialist op het gebied van Enterprise-, Business-, en Informatiearchitectuur te worden.
2010
Volledige focus op architectuur
Vanaf 2010 richten we ons volledig op het vakgebied van Enterprise-, Business-, en Informatiearchitectuur. Het vormt de aftrap voor een meerjarig traject, waarin we onze crew versterken en nieuwe opdrachtgevers vinden. Omdat we van mening zijn dat onze dienstverlening te allen tijde technologieonafhankelijk moet zijn, verbreken we in dit jaar onze verbinding met Oracle. Ook plaatsen we onze Business Intelligence-activiteiten onder een eigen label, dat vanaf 2011 als een zelfstandige organisatie verdergaat.
2006
NAF Architectuurprijs 2006
In 2006 realiseert IT-eye het eerste succesvolle op Oracle-technologie gebaseerde SOA-project (Service Oriented Architecture) in Nederland. Daarin wordt zeer bewust aandacht besteed aan het onderwerp architectuur. Het verklaart voor een belangrijk deel het succes van het project, dat wordt bekroond met een NAF-Architectuurprijs, toegekend tijdens het Landelijk Architectuur Congres. In dit jaar gaan we ons steeds meer richten op Service Oriëntatie, Architectuur en Business Intelligence. Zo wordt de basis gelegd voor het huidige Solventa, dat zich volledig toelegt op het vakgebied Architectuur.
2003
Redwood Services wordt IT-eye
Redwood Services is eind jaren negentig een van de eerste bedrijven in de markt die snel reageert op de opkomst van Java-technologie. De pay-off wordt daarom gewijzigd in “Where Oracle Meets Java” en in 2003 verandert ook de bedrijfsnaam, in IT-eye. Medewerkers worden omgeschoold en nieuwe markten en doelgroepen worden benaderd. De opkomst van Java legt de basis voor projecten rondom SOA, met Oracle technologie. IT-eye is in deze periode een actieve partner van Oracle en bereikt de hoogste partner status (Certified Advantage Partner).
1998
Specialist op het gebied van Oracle
In de late jaren negentig staat Redwood Services in de markt bekend om de kwaliteit van de geleverde diensten en gerealiseerde software en de uitstekende kennis van Oracle-technologie. Uit die kennis van de Oracle-technologie ontstaat dan ook specifieke dienstverlening op het gebied van technologiemigraties (met name Oracle Webforms). Deze dienstverlening wordt als gestandaardiseerd product aangeboden en Redwood Services is lange tijd marktleider in deze specifieke werkzaamheden.
1993
Het begin van onze reis
Onze organisatie wordt opgericht in 1993, als Redwood Services. De hoofdactiviteit is het realiseren van software op maat, op basis van Oracle-technologie. In de eerste jaren behoort ook het implementeren van het JCS-pakket van zusterorganisatie Redwood Products tot de kernactiviteiten. Al snel groeit de wens onafhankelijk te opereren van Redwood Products. Dit wordt gerealiseerd door de focus geheel te leggen op de ontwikkeling van Oracle-software op maat.
Contact
Net als ons transformeren?

Zoals je leest zit transformeren in ons DNA. Sta je zelf ook aan het begin van een proces van transformatie of disruptie? We verkennen graag samen met jou of onze diensten van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw traject. Ook als je al wat meer gevorderd bent met de transformatie of disruptie en hulp zoekt in het verder vormgeven daarvan, is zo’n verkenning zinvol. Zet vandaag de eerste stap in het realiseren van je ambities en neem contact op voor een vrijblijvende verkenning, door te bellen met 030 602 82 80 of door het contactformulier in te vullen.

Bespreek de mogelijkheden
3