De gemeente Hoorn telt meer dan 73.000 inwoners. Team I&A is verantwoordelijk voor de ICT van de gemeente Hoorn. Zij regelt de ICT voor bijna 600 medewerkers.  De ICT ambities zijn toegelicht in de ICT visie van gemeente, in het kort:

‘ICT creëert waarde voor de stad en haar inwoners. Het versnelt de ontwikkeling van onze organisatie door inzet van data en digitalisering. We digitaliseren onze dienstverlening en ons werk, organiseren datagedreven en moderniseren onze informatievoorziening. Onze ICT is veilig, zorgeloos en vanzelfsprekend beschikbaar voor onze organisatie en haar partners.’ (Gemeente Hoorn – mei 2019)

Om deze visie te realiseren is een stevige regie-organisatie nodig die de focus heeft op functioneel beheer, innovatie, digitalisering en datagedreven organiseren (demand en regie rollen). Technische ICT (beheer)werkzaamheden (aanbod) worden uitbesteed aan externe partner(s).

Voor het opstarten van de aanbesteding is inzicht in het landschap nodig. Solventa analyseert diverse bronnen, verrijkt overzichten door interview- en confrontatiesessies. Het resultaat is een lijst van applicaties die door de Gemeente Hoorn gebruikt gaat worden. Van de belangrijkste applicaties en koppelingen worden specifieke beschrijvingen gemaakt. Met deze lijst kan de gemeente een nauwkeurige vraag stellen aan de markt.

De ontwikkeling van het landschap in de komende jaren wordt gedreven door onder meer Common Ground, De Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur en ontwikkelingen in de (gemeentelijke-) cloud. Samen met de architecten van de stad stellen we cloudkaders en een applicatiestrategie op. Deze documenten bereiden aanbiedende leveranciers voor op de toekomstrichting van de IT van de gemeente.

Contact
Welke stap ga jij zetten?

Sta je aan het begin van een proces van transformatie of disruptie? We verkennen graag samen met jou of onze diensten van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw traject. Ook als je al wat meer gevorderd bent met de transformatie of disruptie en hulp zoekt in het verder vormgeven daarvan, is zo’n verkenning zinvol. Zet vandaag de eerste stap in het realiseren van je ambities en neem contact op voor een vrijblijvende verkenning, door te bellen met 030 602 82 80 of door het contactformulier in te vullen.

Bespreek de mogelijkheden
3