Bespreek de mogelijkheden
3
Sturen van strategische ambities door inzicht in architectuur - Solventa
Sturen van strategische ambities door inzicht in architectuur

 

De architecten van Solventa hielpen de gemeente Huizen bij het concretiseren van strategische doelstellingen, door in korte tijd de enterprisearchitectuur inzichtelijk te maken op basis van GEMMA-referentiemodellen.

Effectief sturen op strategische doelstellingen kan niet zonder een volledig en actueel beeld van de bestaande situatie. Voorbereidend op de implementatie van de sourcingstrategie, vroeg Gemeente Huizen aan Solventa om in korte tijd inzicht te verschaffen in de samenhang tussen de bedrijfsprocessen, het applicatielandschap en de informatiestromen. Dit alles binnen context van de GEMMA-referentiearchitectuur en het informatiebeleid van de gemeente.

De via documentatie, systemen en workshops verkregen informatie verwerkten we in Archimate-modellen, waarbij alles is gekoppeld aan de GEMMA-referentiearchitectuur. Naast een duidelijk beeld van het gebruik van applicaties in de bedrijfsprocessen, heeft de gemeente ook heel eenvoudig de GEMMA Softwarecatalogus kunnen actualiseren.

Het resultaat en de aanpak zijn overgedragen aan de staande I&A-organisatie, zodat deze ook voor de lange termijn zijn toegevoegde waarde behouden.

 

Contact
Welke stap ga jij zetten?

Sta je aan het begin van een proces van transformatie of disruptie? We verkennen graag samen met jou of onze diensten van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw traject. Ook als je al wat meer gevorderd bent met de transformatie of disruptie en hulp zoekt in het verder vormgeven daarvan, is zo’n verkenning zinvol. Zet vandaag de eerste stap in het realiseren van je ambities en neem contact op voor een vrijblijvende verkenning, door te bellen met 030 602 82 80 of door het contactformulier in te vullen.