CZ wil meer en meer data-gedreven worden om zo haar strategie te kunnen uitvoeren. Thema’s zoals “Directe en gepersonaliseerde 24×7 service”, “Kwaliteit bieden tegen een stabiele en concurrerende premie” en “Klanten met persoonlijke begeleiding meer regie geven over hun positieve gezondheidsdoelen” zijn gebaseerd op een altijd actueel en betrouwbaar klant-, markt- en partnerbeeld. Maar: niet alleen het hebben en houden van deze data is een vereiste om de ambities waar te maken: de organisatie zélf moet ook in staat gesteld worden om waarde te creëren met data. Met kennis, middelen, en de juiste organisatorische inrichting.

Solventa heeft CZ geholpen om alle organisatorische en informatiekundige randvoorwaarden inzichtelijk te krijgen en vorm te geven, zodat CZ begrijpt wat de concrete veranderopgave is waar zij voor staat. Door inzicht in de veranderopgave kan zij haar handelingsperspectief hierop inrichten.

Het opstellen en communiceren van de randvoorwaarden, de enterprise data architectuur, is in een opmerkelijk snelle tijd gebeurd. Dit is mede te danken aan de inzet van de organisatie zelf en de prioriteit die zij heeft gegeven aan dit traject, maar in hoge mate ook door toepassing van het Solventa Data Value Framework. Dit framework helpt direct om inzicht in de data waardeketen te krijgen, en de manier waarop de organisatie deze kan inrichten.

Na afronding van de opdracht heeft CZ belangrijke keuzes gemaakt en is zij in staat om haar veranderopgave uit te voeren

Het data value framework is gebaseerd op (open) standaarden zoals DMBOK, The Open Group en het Gartner Data Fabric model. Naast het feit dat toepassing van de standaarden een versneller is, borgt het ook de kwaliteit én de overdraagbaarheid van het raamwerk. Dit is in de ogen van CZ , als kennis-intensieve organisatie, van groot belang.

Na afronding van de opdracht heeft de organisatie belangrijke keuzes gemaakt en is zij in staat om haar veranderopgave uit te voeren.

Contact
Welke stap ga jij zetten?

Sta je aan het begin van een proces van transformatie of disruptie? We verkennen graag samen met jou of onze diensten van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw traject. Ook als je al wat meer gevorderd bent met de transformatie of disruptie en hulp zoekt in het verder vormgeven daarvan, is zo’n verkenning zinvol. Zet vandaag de eerste stap in het realiseren van je ambities en neem contact op voor een vrijblijvende verkenning, door te bellen met 030 602 82 80 of door het contactformulier in te vullen.

Bespreek de mogelijkheden
3