Eurotransplant besteedde de architectuurfunctie uit aan Solventa.

Wat is Eurotransplant

De stichting Eurotransplant is een serviceorganisatie voor samenwerkende transplantatiecentra, laboratoria en donorziekenhuizen binnen acht landen. Eurotransplant zet zich in voor een optimaal gebruik van beschikbare donororganen, door de best mogelijke match te maken tussen donororgaan en ontvanger. Per jaar regelt Eurotransplant de verdeling van ongeveer zevenduizend donororganen. Dankzij de samenwerking tussen landen stijgen de kansen voor hoog urgente patiënten.

In het verleden werd veel tijd van de Eurotransplant IT-organisatie geïnvesteerd in onderhoud, terwijl juist aan innovatie en rationalisatie meer tijd zou moeten worden besteed.

Eurotransplant is een compacte organisatie met specifieke processen en dus maatwerk-IT. Eurotransplant onderkent het belang van de architectuurfunctie en besloot deze in te vullen met deskundigheid van Solventa. Zo is er garantie op continuïteit van de architectuurfunctie en zijn specifieke architectuurkennis- en vaardigheden op afroep beschikbaar. Solventa biedt op basis van de dienst Business Architecture as a Service (BAAS) de invulling van de architectuurfunctie aan.

Eurotransplant koos voor een servicelevel waarin kennis over de organisatie geborgd is binnen een team van Solventa-architecten. Zo kan bij voorkomende werkzaamheden zeer snel worden geschakeld. Op deze manier leverden we al verschillende bijdragen aan belangrijke thema’s in het portfolio van Eurotransplant, waaronder het rationaliseren van ontwikkelstraten, de verhuizing van het datacenter en het vernieuwen van het applicatielandschap.

Contact
Welke stap ga jij zetten?

Sta je aan het begin van een proces van transformatie of disruptie? We verkennen graag samen met jou of onze diensten van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw traject. Ook als je al wat meer gevorderd bent met de transformatie of disruptie en hulp zoekt in het verder vormgeven daarvan, is zo’n verkenning zinvol. Zet vandaag de eerste stap in het realiseren van je ambities en neem contact op voor een vrijblijvende verkenning, door te bellen met 030 602 82 80 of door het contactformulier in te vullen.

Bespreek de mogelijkheden
3