Architectuur / Nieuws en events / Overheid /   |   6 november 2018

VIAG Congres 2018 roept op tot verandering

Avatar foto Rolf van Deursen

Op 5 en 6 november 2018 heeft de VIAG weer een succesvol congres georganiseerd. Vanuit Solventa zijn we trots dat we hieraan een bijdrage hebben kunnen en mogen leveren als sponsor. We hebben interessante gesprekken gevoerd met de bezoekers die vanuit het hele land naar Rotterdam zijn afgereisd om deel te kunnen nemen aan een goed inhoudelijk programma en een overzichtelijk opgezette beursvloer waar wij ons als leverancier mochten presenteren.

Veel aandacht ging uiteraard uit naar de Taskforce Samen Organiseren en de Common Ground beweging.

Ook een bijzonder moment was de lancering van een manifest dat door VIAG is opgesteld om een urgente boodschap af te geven aan beslissers (en eigenlijk ook aan de ICT professionals zelf). Op een heldere manier wordt in dit manifest ingegaan op de uitdagingen waarmee gemeenten worstelen en de noodzaak om hier iets aan te doen. Uitdagingen die wij als Solventa ook zien en hebben vertaald naar een visie op de gemeente in de toekomst (zie  https://www.solventa.nl/gemeente/ voor onze gratis te downloaden whitepaper).

Het manifest is te downloaden op de website van VIAG: https://www.viag.nl/producten-van-de-viag/2018-manifest-aan-beslissers; zeker de moeite waard om te lezen en iets met de aanbevelingen te doen!

Samenvattend: het was een succesvol VIAG Congres 2018! Dank aan de organisatie en een speciaal woord van dank aan Arend van Beek, die het stokje als voorzitter van VIAG gaat overdragen aan Karen van der Linden.

Bespreek de mogelijkheden
3