GEA / Nieuws en events /   |   8 juli 2021

GEA boek nu ook in het Engels beschikbaar

Avatar foto Jan de Harder
GEA boek beschikbaar in het Engels

We zijn verheugd aan te kondigen dat ons nieuwste boek over Enterprise Architectuur nu beschikbaar is in het Engels onder de titel:

GEA® enterprise architecture in Practice
subtitled: Managing Coherence for Better Performance

In dit boek beschrijven we hoe het stuurinstrument General Enterprise Architecting (GEA) wordt gebruikt om de samenhang van de ondernemingen te sturen. De centrale veronderstelling van GEA is de directe relatie tussen de mate van coherentie in een onderneming en de prestaties van een onderneming, wat het besturen van bedrijfscoherentie een zeer interessant idee maakt. Sinds de ontwikkeling van GEA hebben veel ondernemingen ervaring opgedaan met het toepassen van het instrument; GEA heeft op veel verschillende manieren bijgedragen aan de beheerscapaciteit van ondernemingen en heeft zijn waarde bewezen bij het oplossen van complexe bedrijfsproblemen. Dit heeft ons een schat aan informatie opgeleverd over de praktische toepassing van Enterprise Architectuur volgens de GEA-filosofie. Dit boek is bedoeld voor architecten en andere professionals die ‘enterprise coherentie governance’ in hun praktijk willen toepassen. Het oplossen van bedrijfsvraagstukken staat centraal in dit boek. Aan de hand van een concrete roadmap leggen we uit hoe ‘samenhang’ expliciet wordt gemaakt en hoe hiermee een oplossing voor een ondernemingsvraagstuk wordt ontwikkeld.

We gaan verder in op:

  • hoe GEA in de praktijk werkt
  • de relatie van GEA met portfoliomanagement en agile werken
  • het ontwerp van de enterprise-architectuurfunctie en het meten van de volwassenheid ervan
  • hoe GEA kan worden gecombineerd met andere tools, zoals strategische beheertools, enterprise-architectuurmethoden en -frameworks, en referentiearchitecturen

Dit boek is bedoeld om de lezer in staat te stellen GEA te ‘doen’ en in te passen in hun dagelijkse architectuurpraktijk, met als doel de prestaties van ondernemingen te verbeteren.

Het boek is te bestellen via Managementboek.

Bespreek de mogelijkheden
3