Nieuws en events /   |   8 juni 2021

Best Workplaces Award 2021 bekend

Avatar foto Ronald Streekstra

Solventa doet nu drie jaar mee met Great Place to Work. In alle drie de jaren wisten we het certificaat te halen. Leuk, maar belangrijker vinden we dat we groei blijven zien tussen de metingen in de afgelopen jaren. Want uiteindelijk houdt GTPW ons een spiegel voor waarmee we verbeteringen in onze eigen organisatie kunnen zien.

De laatste twee jaar hoorden we in onze groep tot de beste tien bedrijven en zijn we twee keer genomineerd voor de Best Workplaces Award. Tijdens de Best Workplaces Award Show is bekend gemaakt dat Solventa dit jaar drie plaatsen gestegen is; van plek 7 naar plek 4 !!!

Daar zijn wij met zijn allen supertrots op. Want een Great Place to Work word je met zijn allen.

René Brouwers, directeur Great Place to Work Nederland: “In heel veel opzichten moet 2020 natuurlijk het liefst snel vergeten worden, laten we eerlijk zijn. Mijn hart gaat uit naar alle mensen en organisaties die als gevolg van Covid zo enorm geraakt zijn. De andere kant is dat vanuit het oogpunt van goed werkgeverschap, 2020 juist ook zo ontzettend veel moois heeft gebracht. De digitale wereld waar iedereen opeens op een andere plek zat vroeg om hele heldere communicatie, enorm goed luisteren, signalen goed herkennen, vaker contact opzoeken en bovenal veel meer aandacht voor de persoonlijke situatie van de medewerker. Dit is de manier om als leider, team en organisatie succesvol te blijven. Leiders, die ergens nog twijfel hadden dat vertrouwen de basis is van een goede samenwerking, hebben moeten inzien dat ook zij moesten veranderen. Deze 37 Best Workplaces laten zien dat ook in tijden van crisis het centraal stellen van je mensen rendeert. Deze waardering krijgen zij van hun eigen medewerkers en laten zij zien in de manier waarop zij hun werkgeverschap inkleuren.  

Over Great Place to Work

Al 35 jaar helpt Great Place to Work organisaties met het vergroten van vertrouwen op de werkvloer: het meest fundamentele element van een succesvolle organisatie. Het onderzoek van Great Place to Work geeft inzicht in de beleving van medewerkers, de manier van samenwerken en het leiderschap binnen een organisatie. Great Place to Work biedt op basis hiervan verbeterpunten voor een sterke(re) organisatiecultuur en begeleidt in de opvolging van de onderzoeksresultaten. De internationale organisatie werkt met bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties in 60 landen op alle continenten. Jaarlijks doen wereldwijd 7.000 organisaties mee aan dit onderzoek, die gezamenlijk circa 12 miljoen medewerkers representeren. Daarmee is het onderzoek het grootste in zijn soort.

Kijk op www.greatplacetowork.nl voor meer informatie over het onderzoek.

Bespreek de mogelijkheden
3