Kennisbank

Boeken, publicaties, artikelen en whitepapers

Whitepapers

Onderstaand een verzameling van whitepapers die de architecten van Solventa in de achterliggende jaren hebben geschreven. In geval u een whitepaper wilt ontvangen kan dit door het invullen van het aanvraagformulier of door contact op te nemen via 030 602 82 80.

 • E-Overheid met behulp van GEA én NORA.

  Auteur: Wagter, R., Nijkamp, G., Proper, H.A., Stovers R.

  White Paper GEA-4, Ordina, Nieuwegein, The Netherlands (2007) Dit white paper laat zien hoe een referentie architectuur als de NORA met behulp van GEA geïmplementeerd kan worden in de eigen organisatie.

  Download
 • Architectuur Waarde Meting.

  Auteur: Alcedo Coenen / Jules de Ruijter

  Wanneer is een architectuur de moeite waard? Pas als een architectuur bruikbaar én doelgericht is, kunnen we spreken van een waardevolle architectuur.
  Om dit vast te kunnen stellen heeft Solventa de Architectuur Waarde Meting ontwikkeld. In dit white paper gaan we in op deze methode.

  Download
 • NAF Architectuurprijs 2012.

  Auteur: Jules de Ruijter / Tim Pinchetti

  Op donderdag 29 november 2012 heeft het bestuur van het Nederlands Architectuur Forum (NAF) de Architectuurprijs 2012 toegekend aan de gemeente Rotterdam. IT-eye heeft haar klant de gemeente Rotterdam voorgedragen middels dit white paper.

  Download
 • Business Case Valuation.

  Auteur: Harm Verschuren

  Veel organisaties hebben moeite met het opstellen van een business case voor ICT vraagstukken. Er zijn tal van ideeën die men wil redigeren naar projecten, maar men heeft moeite de toegevoegde waarde, in de context van bedrijfsdoelen, in te schatten. In dit white paper gaan we in op de methode van Business Case Valuation.

  Download
 • Overview 1th Phase – General Enterprise Architecting.

  Auteur: Wagter, R., Nijkamp, G., Proper, H.A.

  White Paper GEA-1, Ordina, Nieuwegein, The Netherlands (2007) Dit white paper geeft een inzicht in de start van het ontwikkelingstraject GEA

  Download
 • De elementen van het ‘GEAGebouw’.

  Auteur: Wagter, R., Nijkamp, G., Proper, H.A.

  White Paper GEA-2, Ordina, Nieuwegein, The Netherlands (2007) Dit white paper geeft de eerste versie weer van de elementen die de samenhang van een organisatie bepalen.

  Download
 • De GEA-Positiebepaler: ‘Meten van Samenhang’.

  Auteur: Wagter, R., Nijkamp, G., Proper, H.A.

  White Paper GEA-3, Ordina, Nieuwegein, The Netherlands (2007) Dit white paper geeft een inzicht in de quick scan die ontwikkeld is om het niveau van samenhang in een organisatie te kunnen meten.

  Download
 • GEA toegepast op een specifiek bedrijfsvraagstuk.

  Auteur: Wagter, R., Nijkamp, G., Proper, H.A.

  White Paper GEA-5, Ordina, Nieuwegein, The Netherlands (2007) In dit paper wordt ingegaan hoe GEA is toegepast op een specifiek bedrijfsvraagstuk bij DJI.

  Download

Mail

Onze architecten helpen u
graag verder

 • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens leest u in onze privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Telefoon

Voor direct contact
bel 030 602 82 80

Nieuwsbrief

Vul uw mailadres in en wij houden u op de hoogte van de laatste architectuurontwikkelingen