Wat:           Strategie & Inspiratiesessie
Waar:        Wattbaan 51-1, Nieuwegein
Wanneer:  Donderdag 13 oktober 2022 van 13.00 tot 17.00 uur
Wie:           Architecten, Informatiemanagers, CIO’s

Het concept
Periodiek organiseren we bij Solventa een Strategie & Inspiratiesessie. Tijdens een Strategie & Inspiratiesessie verzorgen drie sprekers een presentatie van 30 tot 45 minuten. We kiezen een thema wat op dat moment relevant en actueel is. Na de presentaties hebben we een gezamenlijke discussie en praten we na onder het genot van een hapje en een drankje. Op 13 oktober organiseren we wederom een Strategie & Inspiratiesessie en dit keer is het thema ‘Een Enterprise Architectuur in 5, 50 of 150 dagen’.

Programma
13.00 uur – 13.30 uur Ontvangst
13.30 uur – 13.45 uur Opening en introductie sprekers
13.45 uur – 14.30 uur Enterprise Architectuur bij de Raad voor Rechtsbijstand (150 dagen)
14.30 uur – 15.15 uur De EA van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (50 dagen)
15.15 uur – 15.45 uur Pauze
15.45 uur – 16.30 uur Een Enterprise architectuur bij de gemeente Amersfoort (5 dagen)
16.30 uur — Afsluitende borrel en gelegenheid tot netwerken

Presentatie 1: Enterprise Architectuur bij de Raad voor Rechtsbijstand (150 dagen)
Het opstellen van de Enterprise Architectuur voor de Raad van Rechtsbijstand is uitgesmeerd over een langere periode. Wij schatten in dat hier in totaal wel 150 dagen aan besteed kunnen zijn. Is dat veel? Onder welke omstandigheden vond dat plaats? Wat was er allemaal onderdeel van de Enterprise Architectuur? Is de EA dan ook omvangrijker dan in andere trajecten?
Paul Mulder (architect bij Solventa) ondersteunde de Raad voor Rechtsbijstand op het gebied van architectuur en neemt ons mee in de ontwikkeling van de architectuurfunctie en de Enterprise Architectuur van de Raad.

Presentatie 2: De EA van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (50 dagen)
Het verkrijgen van een Enterprise Architectuur was voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een van de eerste stappen bij het versterken van het ‘werken onder architectuur’. Met gerichte ondersteuning van (iets meer dan) 50 dagen is hier samen met Solventa invulling aan gegeven. Wat ging hier aan vooraf? Wat waren succesfactoren in dit traject? Wat zijn vervolgstappen? Wat is de waarde van de enterprise architectuur? Is 50 dagen genoeg, te weinig of te veel?
Deze en andere vragen worden belicht door Rose van Iperenburg (informatiemanager bij HAN) en Rob Stovers (architect bij Solventa).

Presentatie 3: Een Enterprise Architectuur bij de gemeente Amersfoort (5 dagen)
Gemeente Amersfoort heeft in een intensieve snelkookpansessie van 5 achtereenvolgende dagen een eerste versie van een Enterprise Architectuur ontwikkeld. Het team van de gemeente werd daarbij ondersteund door Hans Krol van Solventa. Wat kwam er kijken bij de voorbereiding? Hoe is deze architectuurweek vorm gegeven? Wat was daarvoor nodig? Wat was de opbrengst van die week? En hoe houden we het nu vast?
René Richtering Blenken (Architect) en Tom Uleman (Informatiemanager) van gemeente Amersfoort geven een kijk in de keuken en vertellen wat de plannen voor het vervolg zijn. Daarnaast gaan zij in op de noodzaak van het hebben van een Enterprise Architectuur voor gemeente Amersfoort en de voordelen die de gemeente ermee denkt te behalen.

 

Aanmelden
Deelname aan de Strategie & Inspiratiesessie is kosteloos. U kunt zich aanmelden via het onderstaande inschrijfformulier. We kijken uit naar uw komst.

 

Strategie & Inspiratiesessie 13 oktober 2022
Event (detail)

Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens leest u in onze privacy statement.

reCAPTCHA

Contact
Welke stap ga jij zetten?

Sta je aan het begin van een proces van transformatie of disruptie? We verkennen graag samen met jou of onze diensten van toegevoegde waarde kunnen zijn in jouw traject. Ook als je al wat meer gevorderd bent met de transformatie of disruptie en hulp zoekt in het verder vormgeven daarvan, is zo’n verkenning zinvol. Zet vandaag de eerste stap in het realiseren van je ambities en neem contact op voor een vrijblijvende verkenning, door te bellen met 030 602 82 80 of door het contactformulier in te vullen.