Diensten

Samenhang en samenwerking met als doel
het realiseren van een optimale bedrijfsinrichting

Architectuurwerk

Behoefte aan extra architectuurcapaciteit of specifieke architectuurkennis? De volgende stap zetten in de volwassenheidsgroei van uw architectuurfunctie of behoefte aan een second opinion? Ons team put uit een dosis aan ervaring en best practises.

Lees meer

Architectuurwerk

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u buiten uw organisatie kijkt naar bedrijven die architectuurexpertise hebben.

 • Er is behoefte aan extra architectuurcapaciteit voor het uitvoeren van projecten
 • Een nieuw project vereist de inzet van specifieke architectuurkennis die (nog/nu) niet binnen de eigen organisatie aanwezig is.
 • Een second opinion over architectuurwerk wordt het best bij een onafhankelijke partij gevraagd
 • U bent aan een volwassenheidsgroei toe van de architectuurfunctie en kunt hulp gebruiken van een partij dat best practices heeft op dit gebied

Solventa heeft een sterk senior architecten team met kennis en ervaring in diverse sectoren en vele opdrachtgevers.

Enterprise Transformatie

Hoewel een verandering binnen ieder bedrijf uniek is,  zijn veranderingen of transformaties herkenbaar als je over bedrijfsgrenzen heen kijkt. Solventa kent de eigenschappen van transformaties en weet bij elke transformatie wat de impact op het bedrijf is.

Lees meer

Enterprise Transformatie

Een verandering in het bedrijf wordt vaak gezien als een spannende en risicovolle reis.  Hoewel een verandering binnen het bedrijf uniek is,  zijn veranderingen of transformaties herkenbaar als je over bedrijfsgrenzen heen kijkt. Solventa kent de eigenschappen van deze transformaties en weet bij elke transformatie wat de impact op het bedrijf is.

Enterprise transformaties waarmee we ervaring hebben resp. waarvoor we diensten ontwikkeld hebben zijn de volgende:

 • Transformaties waarbij een verschuiving plaatsvindt naar een Customer Centric Business Model
 • Fusies en overnames
 • Het uitrollen van een nieuw product / nieuwe service
 • Trajecten met een sterke component van Globalisatie
 • Business Capability Outsourcing
 • Het stroomlijnen / optimaliseren van de Supply Chain
 • Trajecten waarbij (bedrijfs)onderdelen worden afgestoten
 • Trajecten met een focus op naleving / implementatie van regelgeving (Compliance)
 • Change Management trajecten
 • Reductie van de operationele kosten
 • Investerings analyse
 • Het opzetten van een joint venture

Organised Disruption

Uw organisatie staat voor een grote verandering. Het bestaande bedrijfsmodel staat onder druk of u ziet kansen om een nieuwe markt te betreden. Solventa helpt u om op een georganiseerde wijze handen en voeten te geven aan de disruptie.

Lees meer

Organised Disruption

Organisaties bevinden zich midden in een revolutie van netwerken, platformen, mensen en technologie, waarbij de grenzen vervagen tussen fysieke, digitale en biologische gebieden. Hoe ga je hier mee om en welke kansen en bedreigingen bieden deze ontwikkelingen?

Ook uw organisatie staat voor een grote verandering. Het bestaande bedrijfsmodel staat onder druk of u ziet kansen om een nieuwe markt te betreden.  Solventa helpt u om handen en voeten te geven aan de disruptie. Wij zijn in staat de impact op uw organisatie en architectuur in kaart te brengen.  We schetsen de kaart, de kaders en de richting om u beheerst te begeleiden naar het nieuwe bedrijfsmodel.

Onze architecten zijn op de hoogte van de meest actuele organisatorische en technologische ontwikkelingen en kunnen deze ontwikkelingen duiden in de context van uw organisatie. Vanuit onze architectuur expertise dragen we op deze manier bij aan het georganiseerd realiseren van uw ambities. Organised Disruption noemen we dat.

Disruption Center

In ons Disruption Center ontdekken we samen met u en onze partners welke ontwikkelingen uw bedrijfsmodel en manier van werken definitief zullen veranderen én hoe u hier tijdig en op een georganiseerde manier op in kunt spelen.

Lees meer

Disruption Center

Uw bedrijfsmodel staat onder druk, inkomsten lopen terug of jonge nieuwe bedrijven veranderen de manier van werken in uw bedrijfstak.  Het Solventa Disruption Center heeft als doel in korte tijd  (week) en met hoge druk een aantal disrupties te identificeren waarmee een nieuwe richting wordt gegeven aan uw bedrijf.  Met een multidisciplinair team (van collega’s en partners) en aan de hand van een bewezen model identificeren we kansen en werken deze uit tot een aantal beslisbare disrupties. Bij het realiseren van een disruptie, kunt u gebruik van maken van onze Organised Disruption aanpak/dienstverlening.

Professionaliseren

In uw organisatie is onderkend dat architectuur een kernexpertise is. U heeft reeds eerste stappen gezet of u heeft inmiddels een compleet team van architecten tot uw beschikking. U wilt nu graag een volgende stap zetten in de professionalisering van de architectuurfunctie.

Lees meer

Professionaliseren van de architectuurfunctie

Vanuit onze jarenlange ervaring op het gebied van architectuur dragen we bij aan het professionaliseren van de architectuurfunctie. Dit doen we te allen tijde op interim basis met als doel de functie uiteindelijk over te dragen aan de eigen organisatie. In de tussentijd ondersteunen en ontwikkelen we de architecten, borgen we de voortgang van projecten en ondersteunen we de verdere ontwikkeling van de organisatie.

Dit doen we te allen tijde vanuit onze kernwaarden Verbindend, Onafhankelijk, Praktisch en Thought Leader.

Praktisch omdat ons team zeer ervaren is en heeft gewerkt bij banken, lokale en landelijke overheden en andere organisaties, met verschillende aanpakken zoals TOGAF, DYA, Scrum, Agile of SAFe. Praktisch, zodat ze meehelpen uw doelen te realiseren.

Verbindend omdat ze zich aanpassen aan de cultuur, de conventies en methoden van uw organisatie, en contact zoeken met de opdrachtgevers en andere belanghebbenden. Verbindend, zodat ze rekening houden met een diversiteit aan belangen in uw organisatie en zorgen voor een gedragen oplossing.

Onafhankelijk omdat ze kennis hebben van vele methoden en technieken zoals TOGAF en Archimate, een veelheid aan tools en platforms kennen. Onafhankelijk, zodat onze architecten uw belangen dienen en mee kunnen helpen met uw beslissingen.

Architectuur Academy

We leiden professionals op die te maken hebben met architectuurvraagstukken. Dit kunnen architecten zijn, maar ook informatiemanagers, CIO’s, directie en management. Praktische opleidingen met oog voor Inhoud, Proces en Gedrag.

Lees meer

Architectuur Academy

We leiden professionals op die te maken hebben met architectuurvraagstukken. Dit kunnen architecten zijn, maar ook informatiemanagers, CIO’s, directie en management. We hebben in onze opleidingen oog voor de inhoud, maar ook voor het proces en het gedrag. In onze optiek ben je namelijk pas in staat architectuur toe te passen als zowel inhoud, proces en gedrag met elkaar in balans zijn.

Inhoudelijke kennis van het vakgebied vormt de basis voor het succesvol inzetten van architectuur. Inhoudelijke kennis alleen is echter onvoldoende. Om architectuur effectief in te zetten is duidelijkheid over proces en verantwoordelijkheden noodzakelijk. Als laatste is gedrag de factor waarin de professional zich onderscheidt van alle anderen die bij het realiseren van de ambities betrokken zijn. Door zijn gedrag weet de professional draagvlak voor oplossingen te creëren en richtinggevende kaders toe te (laten) passen. Kortom: inhoud, proces en gedrag in balans.

 

 • Architect
 • Adviseur
 • Manager
 • Coach
 • Team
Het-Solventa-denkraam-ondersteund-onze-architectuurdiensten

Mail

Onze architecten helpen u
graag verder

 • Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens leest u in onze privacy statement.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Telefoon

Voor direct contact
bel 030 602 82 80

Nieuwsbrief

Vul uw mailadres in en wij houden u op de hoogte van de laatste architectuurontwikkelingen

Benieuwd hoe we onze diensten inzetten?

Bekijk onze expertises