Van management van gegevens tot gegevensmanagement

Gegevens zijn overal en er wordt steeds intensiever gebruik van gemaakt. We werken ongemerkt met heel veel verschillende soorten gegevens. Als gebruiker kennen we nauwelijks onderscheid tussen bijvoorbeeld ‘gewone’ gegevens, geometrische gegevens, film en geluid, sensor data, management data. Met gegevensmanagement is er een instrument om het gebruiken en beheren van alle gegevens in samenhang vorm te geven. Gegevensmanagement richt zich niet alleen op de gegevens zelf, maar vooral op de samenhang met aspecten als privacy, technologie, juridische context en beheerprocessen.

Na deze track
  • kun je gegevensmanagement verbeteren en doorontwikkelen
  • de aandacht voor gegevensmanagement bij de juiste stakeholders creëren
  • bepaal je de impact van vragen van bestuur en medewerkers
  • stimuleer je het omarmen van nieuwe technologieën
  • vergroot je de sturing op gegevensmanagement met architectuurprincipes
Modules

De hoeveelheid gegevens die we gebruiken neemt dagelijks toe. We moeten én willen het omgaan met gegevens ook steeds anders organiseren. Leer hoe de afbakening en invulling van gegevensmanagement zich ontwikkelen.

In steeds meer organisaties is gegevensmanament onderdeel van de strategie oftewel een vereiste om de ambities te realiseren. Leer hoe visie en strategie, architectuur en gegevensmanagement in de gemeentelijke praktijk verbonden kunnen worden. Maak kennis met voorbeelden van principes die helpen het gebruik van gegevens te organiseren.

Er zijn talrijke ontwikkelingen in de technologie die gebruik en beheer van gegevens ondersteunen. Veel van die ontwikkelingen vragen om bijstelling in de wijze waarop gegegevensmanagement georganiseerd is of wordt. Krijg een actueel overzicht van beide ontwikkelingen.

Leer aan de hand van een casus hoe groot de impact van een kleine verandering in het verzamelen of gebruiken van gegevens kan zijn. Een concrete situatie stelt je kennis van gegevensmanagement op de proef.

Workshop Datamanagement voor gemeenten

Neem deel aan deze workshop

Cursus (detail)
Factuuradres

Hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens leest u in onze privacy statement.

Factuurgegevens

Contact
Wil je meer weten?

Wil je meer informatie over de workshop? We vertellen je graag meer om te onderzoeken of het interessant is voor jou. In een persoonlijk gesprek verkennen we samen met jou graag de mogelijkheden. Dit kan telefonisch of tijdens een kennismaking. Een afspraak is zo gemaakt via het telefoonnummer 030 602 82 80 of door het aanvraagformulier hiernaast te gebruiken. Je kan ook meer lezen link op de gemeente pagina.

 

test

Download de cursusomschrijving

Course Popup (Download course description)