Bespreek de mogelijkheden
3
Alumni bijeenkomst BIZBOK - Solventa

Alumni bijeenkomst BIZBOK

Wat: Alumni-bijeenkomst BIZBOK
Waar: Solventa, Wattbaan 51-1, Nieuwegein
Wanneer: Donderdag 29 februari 2024 van 13.30 uur tot 16.00 uur


Wil je bijblijven met de ontwikkelingen van het vakgebied business architectuur en van BIZBOK in het bijzonder? Wil je zien op welke manier het wordt toegepast in de praktijk? Wil je ervaringen uitwisselen en netwerken met andere business architecten? Loop je tegen vraagstukken aan en wil je weten hoe anderen dat zouden oplossen? Kom dan naar de BIZBOK alumni-bijeenkomst van de Solventa Academy.

Het concept

In een alumni-bijeenkomst bouwen we voort op de opleiding(en) die je hebt gevolgd bij Solventa. Leren houdt immers niet op bij het examen. Het in de praktijk brengen is minstens zo belangrijk en minstens zo lastig. En wie kunnen je dan het beste bijpraten en je op weg helpen? Je medecursisten en docenten van de opleiding BIZBOK.


Voor wie

Deze alumni-bijeenkomst is primair bedoeld voor cursisten die de opleiding BIZBOK hebben gevolgd. Kennis van business architectuur en specifiek BIZBOK wordt verondersteld. Je ontmoet dus medecursisten en hebt daardoor dezelfde kennisbasis.


Programma

13.30 uur – 14.00 uur Ontvangst
14.00 uur – 14.15 uur Inleiding en laatste ontwikkelingen BIZBOK
14.15 uur – 15.00 uur Praktijkcasus ‘Het Juridisch Loket’
15.00 uur – 15.15 uur Ervaringen uitwisselen
15.15 uur – 16.00 uur Afsluitende borrel en gelegenheid tot netwerken

Het wordt naast een informatieve en inspirerende middag vooral ook een hele gezellige middag waarbij er genoeg ruimte is om elkaar met een hapje en drankje te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.


Praktijkcasus ‘Het Juridisch Loket’

De casus van het Juridisch Loket betreft een opdracht met betrekking tot het Target Operating Model. Er is een verkenning uitgevoerd en dit is vertaald naar een capabilitymodel met een heatmap daarvan. De heatmap leidt vervolgens tot een roadmap van veranderinitiatieven. Paul Mulder presenteert hiervan de resultaten en gaat, naast de inhoudelijke kant, ook in op het proces van het realiseren van het Target Operating Model en het presenteren daarvan aan het management.


Ervaringen uitwisselen

Het programma biedt de mogelijkheid om jouw ervaringen met business architectuur / BIZBOK te delen of te verrijken. Denk voorafgaand aan de bijeenkomst na over:

  • Hoe je BIZBOK gebruikt in de praktijk?
  • Waar je tegenaan loopt, zowel architectuurinhoudelijk als organisatorisch? Wat werkt goed en wat werkt minder?
  • Welke eventuele hulpvraag heb je hierbij?
  • Heb je een voorbeeldcasus die je voor de groep zou willen presenteren?

Mocht je een voorbeeldcasus willen presenteren, laat het dan weten via info@solventa.nl. We kunnen hier 10 tot maximaal 30 minuten voor reserveren.


De begeleiders/sprekers

Alexander Engelman en Paul Mulder, beiden senior consultant op het gebied van enterprise-, business- en IT-architectuur en docent voor de training Certified Business Architect®, leiden de bijeenkomst. Verder is er voor iedere BIZBOK-alumnus de mogelijkheid om ervaringen te delen en zich in discussies hierover te mengen.


Aanmelden

Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos. De alumni-bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit de missie om het vakgebied en de vakgenoten verder te ontwikkelen. Het doel is om elkaar te ontmoeten en geïnspireerd te raken. Je kunt je aanmelden via het onderstaande inschrijfformulier. We kijken uit naar je komst.

test

Download de cursusomschrijving

Course Popup (Download course description)