Een maandje geleden was het dan weer zover; de kennissessies bij Solventa zijn begonnen na het zomerreces. Dat vind ik een grote meerwaarde van bij Solventa werken; eens in de twee, drie weken komen we bij elkaar en wisselen we kennis uit.  Architectuurkennis uit projecten, nieuwe ontwikkelingen uit de markt of andere relevante onderwerpen. Kennis die we zelf op doen of we nodigen een expert uit.

Gisteren was het mijn beurt om de sessie te organiseren. In 2007 ben ik in het Business Rules wereldje beland en dat ben ik altijd (soms op een afstandje) blijven volgen. Als architect vind ik dat je brede kennis moet hebben en bij noodzakelijke details de expert weet te vinden. Zo ook over Business Rules Management en de architecturele vraagstukken die dat met zich mee brengt. Zodoende had ik twee BRM experts uitgenodigd van Oracle, die samen een flink aantal Business Rules implementaties op hun naam hebben staan. Oracle Policy Automation (OPA) is de BRM oplossing uit het Oracle portfolio.

In 1,5 uur hebben ze ons meegenomen door de karakteristieken van BRM, OPA en de architecturele patronen die ze vaak tegenkomen. Vanzelf ontstonden de discussies over de toegevoegde waarde van een rule engine in het applicatielandschap.

Mijn take-aways:

Op naar de volgende kennissessie; over creatief denken. Nu al zin in! Soms zijn kennissessies ook te bezoeken door externen. Check onze site.

Terug naar blog

Auteur

Pieter Buitenhuis

Datum

16 oktober 2018

Categorie(ën)

Architectuur, Business Architectuur

Tag(s)

,